Online nieuwsbrieven


 < Terug naar overzicht

TOPICS

• uitgelezen kans
• herbestemmen
• vertrouwen als basis
CONTEXT nr. 11-2012 | woensdag 29 augustus 2012
Voorwoord
De zomervakantie is voor de meesten voorbij en nu weer vol enthousiasme ertegenaan.
In deze 11e Context van dit jaar willen we u attenderen op een uitgelezen kans om een rol van betekenis te spelen bij het verbeteren van constructieve veiligheid; 26 september Congres 1e Dag van de Constructieve Veiligheid. Het programma is helemaal rond, mis het niet en meld u snel aan!
Daarnaast belichten we een actuele afstudeeropdracht Structural Design aan de TU Eindhoven over het herbestemmen van monumenten in beton en aandacht voor het vertrouwen tussen constructeurs en aannemers.

Wij wensen u weer veel leesplezier.Constructieve veiligheid verbeteren? Kom ook en speel een rol van betekenis!
Nog een kleine maand en dan is het zover; het unieke congres 1e Dag van de Constructieve Veiligheid georganiseerd door VNconstructeurs en Bouwend Nederland. Een uitgelezen kans voor u om een rol van betekenis te spelen bij het verbeteren van de constructieve veiligheid in Nederland.
De organisatie voor het congres is helemaal rond en biedt een uitzonderlijk gevarieerd programma met een brede kijk op constructieve veiligheid vanuit de gehele bouwkolom. Naast diverse toonaangevende sprekers zoals Tjibbe Joustra, Elco Brinkman, Bert van der Els en Alex Vermeulen, wordt er in een serie parallelsessies aandacht besteed aan de rol van de overheid, de risico’s in bestaande bouw en de veiligheidscultuur in voorbeeldsectoren zoals de luchtvaart. Verder natuurlijk praktijkcases door betrokken (bouw)bedrijven en volop ruimte voor discussie en overleg om de constructieve veiligheid in Nederland gezamenlijk te verbeteren en te borgen.

Juist wij als constructeurs weten als geen ander hoe de constructieve veiligheid onder druk is komen te staan; meld u aan voor dit congres, nodig vooral uw klanten en/of prospects uit en speel een rol van betekenis op het gebied van constructieve veiligheid!

Voor uitgebreide informatie en aanmelding zie website.Afstuderen op het herbestemmen van een monument in beton.
Op donderdag 16 augustus 2012 is Koen van Uffelen op de Technische Universiteit van Eindhoven, richting Structural Design, afgestudeerd op het onderwerp “Het Herbestemmen van een monument in beton”. Het doel van de opdracht was om te kijken of er een leidraad kan worden opgesteld om de draagkracht van betonnen constructies te bepalen, met name van constructies gebouwd tussen 1910 en 1940.
In Nederland is tegenwoordig veel leegstand van bestaande gebouwen, specifiek kantoorgebouwen. Deze gebouwen zouden prima kunnen worden herbestemd, echter de vraag is in welke staat de constructies van deze bouwwerken zijn.
Lees meerVertrouwen als basis levert veel op.
U herkent zich vast wel in terugkomende discussies bij ieder project. Ondanks de precieze bestekbeschrijvingen is onduidelijkheid over wat u als (hoofd)constructeur in uw opdracht heeft en wat de aannemer denkt dat u (wel even) doet. Echter met wat meer vertrouwen kan het toch echt anders. De discussies worden sterk gevoed door het ontbreken van een goed budget voor aanvullende werkzaamheden. Maar er zijn gelukkig ook positieve ontwikkelingen; sommige aannemers zien werkelijk in dat een coördinerende (hoofd)constructeur veel voor hem kan betekenen.
Lees meerWord ook lid van VNconstructeurs en help ons om gezamenlijk de missies en doelstellingen van de vereniging te realiseren.

Mail deze nieuwsbrief ook vooral door aan uw collega's. Als zij zelf ook Context willen ontvangen, kunnen zij zich hiervoor aanmelden via onze website.Land of the Giants.
De Boston Society of Architects zal in januari 2013 de winnaars van de BSA Design Award 2012 bekend maken. In 2010 werd de BSA award gewonnen door Choi + Shine Architects die een vernieuwend ontwerp presenteerden voor hoogspannings- masten in IJsland.
Lees meerBetondag 2012 - Jong Beton.
De Betondag 2012 op 15 november, met als thema ‘Jong Beton’, wordt dit jaar mede georganiseerd door Young Professionals. In het congresprogramma zullen onder andere Ben van Berkel en Werner Sobek aan het woord komen in een interessante discussie over de Architect 2.0 en Constructeur 2.0. Meer informatie op de website van de Betonvereniging.Avondsessie Duurzaamheid voor de Constructeur.
De Technische Commissie Duurzaamheid (TC1) van Bouwen met Staal organiseert 27 september een avondsessie. De sessie is gericht op constructief ontwerpers waarbij er diverse praktische handreikingen worden gegeven wat betreft duurzaamheid. We hebben genoeg over duurzaamheid gesproken; het is tijd voor actie! Meld je aan via Bouwen met Staal!De Nederlandse Bouwprijs 2013.
De inschrijving voor de Nederlandse Bouwprijs 2013 is van start gegaan.
Tot 3 oktober 2012 kunt u uw product, dienst, proces of project, waarvan u vindt dat het een belangrijke bijdrage levert aan de kwaliteit van de bouwsector, inzenden.
Lees meer