Online nieuwsbrieven


 < Terug naar overzicht

TOPICS

• Gezond rendement
• Op de schaal van staal
• Richtlijn gelanceerd
• Nieuwe generatie
Context nr 9-2015 | woensdag 30 september 2015
Jij wilt toch ook een gezond rendement?
Kom naar de speciale editie van het Constructeurs-Café op maandag 12 oktober! Met o.a. praktische tips en heldere inzichten van de meest gevraagde managementspreker van dit moment voor het behalen van een veel beter rendement. Vanzelfsprekend met een afsluitend diner om na en bij te praten.
Lees hier alles en schrijf je direct in, dit wil je niet missen! Daarnaast krijgen alle deelnemers ook nog het boek “Geef nooit korting” van Jos Burgers ter waarde van € 19,95 cadeau.
Laat je ook inspireren tot meer commercieel succes!Op de Schaal van Staal
Aardbevingsbestendig bouwen
Aanstaande donderdag 1 oktober wordt weer de Nationale Staalbouwdag gehouden, met dit jaar als thema “Op de schaal van Staal”. Naast het kennis, inzicht en inspiratie op doen voor het ontwerpen en bouwen met staal, dit jaar extra aandacht voor aardbevingsbestendig bouwen met een seminar en een speciaal plein waar diverse participanten oplossingen aanreiken voor de aardbevingsproblematiek.Richtlijn betonbekistingen gelanceerd
De nieuwe richtlijn Betonbekistingen en Ondersteuningsconstructies is vorige week dinsdag officieel gelanceerd. De uitgave is een naslagwerk waarin alle teksten van bestaande wet- en regelgeving, normen, veiligheidsbladen, materiaalinformatie en aan montage gerelateerde activiteiten als opleidingen, toelevering en veiligheidsprocedures beschreven en vervat zijn in een praktisch bruikbaar overzicht. Kortom; alle aspecten van het werken met beton samengebracht in 1 richtlijn. Lees meerConstructielessen HAVO 5
Nieuwe generatie maakt kennis
Op 7 september hebben Willem Dantuma en Rutger Koers voor HAVO-5-leerlingen van CSG Dingstede te Meppel, met natuurkunde in het pakket, het lesprogramma 'Constructeur voor de Klas' gegeven.
De leerlingen hebben informatie gekregen over de beroepswereld van de constructeur en zijn zelf aan de slag gegaan met het ontwerpen van een uitkragende constructie. Vervolgens werden de constructies... Lees meer over dit inspirerende gastcollege.Gesponsord door:

      

     

        

Overbrugging met parabool
Een glanzend wit stalen parabool die het brugdek van een nieuw te bouwen brug in Rio de Janeiro gaat ondersteunen, is het plan van de Spaanse architect (en constructeur) Calatrava. Het gewicht wordt effectief verdeeld door 58 kabels die de 70 meter hoge boog van de parabool met het brugdek verbinden.
Lees ook het interview met 64-jarige Santiago Calatrava,
• designboomWin een iPad Air!
Meld nieuwe lezers aan voor Context en maak kans op een iPad Air.
Wie de meeste nieuwe lezers aandraagt voor 10 november 2015, wint een iPad Air. Natuurlijk gaat het om nieuwe lezers die affiniteit hebben met het constructeursvak. Dus meld hier je collega’s en vakgenoten aan als lezer van Context en win!Digitale reader materialen
Alle nationale en internationale informatie en aanbevelingen uit het onderzoek van VNconstructeurs naar de duurzaamheid van materialen is in één digitale reader overzichtelijk en in samenhang samengevat. Een bron van informatie over milieubelastingen die nog niet eerder voorhanden was voor slechts € 45,- excl 6% BTW. Bestel hier deze reader.

Links