Online nieuwsbrieven


 < Terug naar overzicht

TOPICS

• Constructief '16
• Weer boeiend!
• Hoe investeren?
• Berner
Context 1-2016 | donderdag 21 januari 2016
Een constructief (veilig) 2016 gewenst!
VNconstructeurs is het jaar voorspoedig begonnen met Bob Gieskens als directeur. Samen gaan we tal van constructieve uitdagingen aan. Een van de uiterst belangrijke taken van onze nieuwe directeur is het contact met en servicen van onze leden. Heeft u prangende kwesties, kaart het aan bij Bob.
Ook blijven we als vereniging oog houden voor ontwikkelingen in ons vak. Bijvoorbeeld de net ingevoerde verplichte controle van galerijflats. Wij zullen monitoren of de controles uitgevoerd worden en of er wellicht meer moet gebeuren. We houden jullie op de hoogte en wensen iedereen een constructief (veilig) 2016!
Paul Rijpstra - voorzitter VNconstructeursWederom boeiende bijeenkomsten
De commissie Ondernemerschap startte dit nieuwe jaar direct goed met twee Constructeurs-Cafés in Uden en Alphen aan den Rijn waar diverse interessante gastsprekers ons weer meer grip op het ondernemerschap boden. Van het succesvol resultaat behalen door mens- en klantgericht werken tot het verantwoord beheersen en dragen van aansprakelijkheidsrisico’s.
Een prettige mix van inspiratie, kennis en informatie van experts uit geheel andere branches, afgesloten met een smakelijk diner alwaar alle deelnemers met de sprekers én met elkaar, uitgebreid van gedachten wisselden. Het waren wederom boeiende bijeenkomsten! Lees meer>

Heb je deze inspirerende businessmeetings gemist? Gelukkig staan er in april 2016 weer twee nieuwe Constructeurs-Cafés gepland in Uden en Alphen aan den Rijn. Mis deze niet en schrijf je nu vast in!Waarin investeren voor beter rendement?
“Waar kun je nu het beste in investeren als je op zoekt bent naar meer rendement voor je adviesbureau?” Stel je hebt als doelstelling het rendement van je organisatie te verbeteren. En stel dat je een budget hebt om dit doel te bereiken. Hoe kun je dan dat budget het beste inzetten? In kennisontwikkeling? In aanschaf van softwaretools? In je website? In managementvaardigheden? In salesvaardigheden?
De Commissie Ondernemerschap gaat in 2016 een afstudeeronderzoek faciliteren waarbij onderzocht wordt op welk gebied van organisatieontwikkeling je een dergelijk budget kunt inzetten om tot rendementsverbetering te komen. Binnen het onderzoek zal niet alleen gekeken worden naar de wereld van de constructeur, maar ook naar adviesbureaus in andere branches.
Hopelijk bent u net zo nieuwsgierig naar de uitkomst als wijzelf. Als u hierover ideeën heeft, dan horen wij dat graag op ondernemerschap@vnconstructeurs.nl.Berner: experts in constructieve verankeringen
Berner is dé partner voor de bouwsector in Europa met een groot assortiment pluggen en ankers.
Onze constructief adviseur Harold van der Cruijsen denkt met u mee en biedt technische ondersteuning met services als verbindingsberekeningen (gelijkwaardigheidsberekeningen), rekensoftware voor verankeringen en advies in de ontwerpfase. Lees meer>Gesponsord door:

    

     

        

     
Dramatische façades
Hoe luxe en extravagant kan een wolkenkrabber zijn? Mark Foster Gage is in zijn concept voor een woontoren met uitzicht op Central Park NY, extreem ver gegaan. Elke woonunit heeft een eigen gestileerde gevel met nogal wat empirestijl-achtige elementen.Het resultaat is een collage van dramatische façades.
designboomBijeen voor nieuwjaar
Kwaliteit van Beton
Op donderdag 28 januari organiseert de Betonvereniging vanaf 15.30 uur haar jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst op Landgoed Zonnestraal in Hilversum. Een bijeenkomst waarbij kennis en netwerken gecombineerd worden. Het onderwerp is dit jaar: de kwaliteit van beton. Het wordt weer een middag met hoogstaande sprekers en bezoekers; de beslissers uit de bouwwereld zijn aanwezig. Klik hier voor meer info en aanmelding.Laatste oproep!
Win een iPad Air
Tot eind januari 2016 kan iedereen nog nieuwe lezers voor Context opgeven en zo kans maken op een iPad air. Ontvangen je collega’s al de digitale nieuwsbrief Context of ken je anderen met affiniteit voor het constructeursvak? Meld ze aan en win!
Lees meer >

Links