Online nieuwsbrieven


 < Terug naar overzicht

TOPICS

• duurzaamheid 2.0
• reader
• enquête
Context 2-2016 | woensdag 24 februari 2016
De Vernufteling
Wat is het meest vindingrijke project van 2016? Er zijn negen genomineerde projecten voor de Vernufteling 2016. Van een glazen pui in het Crystal House van ABT, een schaduwrijke tijdelijke hal voor evenementen van RHDHV tot bijvoorbeeld het aardbevingsbestendig maken van woningen met een spouwdonut van Strackee. Breng voor 13 maart je stem uit. De winnaar wordt op 16 maart bekend gemaakt op de Dag van de Ingenieur.Constructief over Duurzaamheid 2.0
Het onmisbare vervolg op praktisch toepasbare duurzaamheid.
In april 2014 waren we daadwerkelijk Constructief over Duurzaamheid en hebben we de veelheid aan nationale en internationale informatie over duurzaamheid van materialen overzichtelijk en in samenhang gebracht. Zo werden de milieubelastingen van verschillende constructiematerialen vergelijkbaar gemaakt, waarmee we een ontwerp zo kunnen sturen dat de milieubelasting vermindert.
Op maandag 9 mei het onmisbare vervolg: Constructief over Duurzaamheid 2.0, waarin we de ontwikkelingen laten zien in de afgelopen twee jaar bij zowel staal- als betonconstructies. 
Lees meer>Reader duurzaamheid
VNconstructeurs heeft de veelheid aan nationale en internationale informatie over duurzaamheid van materialen overzichtelijk en in samenhang in één reader samengevat. "Duurzaam construeren met materialen" is een bron van informatie over de milieubelasting van constructies die nog niet eerder voorhanden was.
Deze reader is hier te bestellen voor slechts € 45,- ex 6% BTW.Waardevolle input enquête
In 2015 hebben we via een enquête bij onze leden uitgevraagd wat zij vinden van de activiteiten van onze vereniging. Veel betrokken leden hebben gereageerd en de enquête ingevuld. Waarvoor veel dank, want de uitkomsten hiervan zijn voor het bestuur en de commissies bijzonder waardevolle input voor opzet van de toekomstige activiteiten.
Zo zijn de leden bevraagd over de nieuwsbrief Context, het college Constructief over Duurzaamheid, de Constructeurs-Cafés en de Rondetafelgesprekken. Maar ook Constructeur voor de Klas, de Linkedin discussies en de overige activiteiten kwamen aan bod. Vanuit de resultaten heeft de commissie Maatschappelijke Profilering voor haarzelf en de andere commissies van VNconstructeurs, gericht een aantal acties kunnen formuleren voor de toekomst.
Lees meer>Gesponsord door:

    

     

        

     
Topografische vormen
Als een verlengstuk van de bodem, zo ziet het concept voor een nieuw cultureel centrum in Kiev eruit. Als onderdeel van de omgeving kan rond, over, onder en door het gebouw gelopen worden. De constructie bestaat uit unieke gebogen stalen delen bekleed met glas.
• designboomVoor meer succes!
Op 11 en 18 april worden weer twee Constructeurs-Cafés georganiseerd in Uden en Alphen aan den Rijn. Inspiratie en kennis voor meer commercieel en business succes en natuurlijk weer volop gelegenheid tot netwerken.
Mis dit niet en schrijf je nu vast in!ALV op 19 mei
De ALV van VNconstructeurs zal dit jaar gehouden worden op donderdag 19 mei 2016. Nadere info volgt maar noteer de datum vast in je agenda!


Links