Online nieuwsbrieven


 < Terug naar overzicht

Context nr 6-2014 | donderdag 19 juni 2014
Voorwoord
Nederland in de ban van Oranje. En met de overwinning op Australië gisteravond, zal de oranjegekte alleen maar verder toenemen. De commercie is er zoals vanouds bovenop gesprongen maar de ‘niet aan te slepen’ Jumbo Juichpakken zijn inmiddels zelfs wereldwijd een begrip. Alle reden om deel te nemen aan het eerste Constructeurs-Café waar gastspreker Roland de Laak, ooit jongste supermarktondernemer van Nederland, constructeurs en bureaus gaat inspireren tot meer commercieel en business succes. Verder in deze Context een verslag van de ALV van VNconstructeurs, aandacht voor de eervolle benoeming van onze voorzitter Johan Galjaard tot Constructeur van het Jaar en gaan we wat dieper in op de duurzaamheid van hout en vragen we ons af waarom we zo weinig hout toepassen. We sluiten af met een mededeling over VNconstructeurs betalen met iDEAL.

Wij wensen jullie weer veel leesplezier!
Constructeurs-Café van start!
Op maandag 7 juli organiseert de commissie Ondernemerschap van VNconstructeurs haar eerste activiteit: het Constructeurs-Café in het Theater Markant te Uden met als gastspreker Roland de Laak, nu 38 jaar maar op zijn 21e de jongste supermarktondernemer van ons land. Het Constructeurs-Café heeft tot doel constructeurs en bureaus te inspireren tot meer commercieel en business succes.
Op de jongste ALV is kort de nieuwe commissie Ondernemerschap ingesteld. De oorspronkelijke commissie Ondernemerschap is gesplitst in een commissie Bouwproces (waarin de bestaande onderwerpen en bemensing van de oorspronkelijke commissie is opgenomen) en een nieuwe commissie Ondernemerschap met commissieleden.
Lees meer
Verslag ALV
Voorafgaand aan de Constructeursdag werd op steenworpafstand de jaarlijkse ledenvergadering van VNconstructeurs gehouden. Naast het officiële gedeelte werd daar teruggeblikt op het afgelopen jaar en werden de plannen besproken voor het komend jaar.
Voorzitter Johan Galjaard beet het spits af met een algemene terugblik op 2013. Dat stond helaas nog steeds in het teken van de crisis waardoor VNconstructeurs minder inkomsten genoot. De uitgaven zijn daarom bijgesteld onder andere op het gebied van secretariaat en administratie. Lees meer
Johan Galjaard vereerd met benoeming ‘Constructeur van het Jaar 2014’
Op de Constructeursdag aansluitend op de ALV in Amsterdam is onze voorzitter ir. Johan Galjaard door de jury benoemd tot ‘Constructeur van het jaar 2014’. Hij is bijzonder vereerd met deze benoeming en trots dat hij zich opvolger mag noemen van naar eigen zeggen ‘twee absolute top constructeurs als John Kraus en Lásló Vákár’, van wie hij de creativiteit in hun constructieve ontwerpen in hoge mate bewondert.
Als constructeur heeft hij zelf ook een indrukwekkende staat van dienst. Na een kleine twintig jaar bij ARCADIS, werkt hij sinds 2005 bij ABT. Lees meer
Waarom zó weinig hout?
Afgelopen april hebben we een college georganiseerd met als thema Constructief over Duurzaamheid. Het was een bijzonder succesvol college waar onder andere de milieubelastingen van verschillende constructiematerialen zoals beton, staal en hout praktisch toepasbaar met elkaar vergeleken werden. Deelnemers waren na afloop bijzonder enthousiast. De nadruk in het college lag echter op de materialen beton en staal. In dit artikel gaan we verder in op het materiaal hout.
Hout is als duurzaam constructiemateriaal zó vanzelfsprekend, dat je daar eigenlijk niet veel aandacht aan zou hoeven te besteden. Lees meer

VNco
nstructeurs betalen met iDEAL
VNconstructeurs gaat betalen met iDEAL hanteren bij de organisatie van activiteiten. Constructeurs zijn innovatieve mensen en betalen met iDEAL is de betaalmethode die daar het beste bij past. Bij het organiseren van activiteiten vormen de van afhandeling van inschrijving, de facturatie voor deelname en opvolging van betaling door deelnemers altijd een belangrijke kostenpost. Dit kan wel oplopen tot € 20,- per deelnemer per activiteit. Dat is zonde van het geld en door deelnemers via iDEAL bij inschrijving te laten betalen worden deze kosten sterk gereduceerd.
Daardoor kunnen activiteiten goedkoper en dus laagdrempeliger worden en dat willen we toch allemaal? Bovendien kunnen we met hetzelfde budget meer organiseren voor onze leden en dus voor u. Bij inschrijving en betaling via iDEAL ontvangt u als deelnemer altijd een factuur per email en bent u verzekerd van deelname.

Bij het inschrijven voor het Constructeurs-Café van de commissie Ondernemerschap werken we al met deze nieuwe manier van inschrijven en betalen.
• Constructeurs-Café
• Verslag ALV
• Constructeur vh Jaar
• Duurzaam hout
• Betalen met iDEAL

Maleisië paviljoen vertelt verhaal
Met de vorm van 4 massieve zaden vertelt het winnende ontwerp voor het Maleisië Paviljoen voor de Expo 2015 over de agrarische systemen en voedingssystemen in Maleisië. De constructie is samengesteld uit lichtgewicht verlijmde gelamineerde houten balken uit Maleisische bossen. Lees meer..

Succesvolle Dag van de Bouw
Zaterdag 24 mei vond de succesvolle 9e editie van de Dag van de Bouw plaats. Ruim 125.000 bezoekers namen een kijkje achter de hekken van meer dan 170 bouwlocaties door heel Nederland. Lees meer..

Commentaar op Eurocode!
Vanwege de revisie op de Eurocode is het mogelijk commentaar en/of verbeterpunten aan te geven ten aanzien van de huidige normen.
Voor Eurocode 2 betreft het de volgende normen: NEN-EN 1992-1-1, 1992-1-2, 1992-2 en 1992-3. Het commentaar kan bijvoorbeeld bestaan uit voorstellen om het rekenwerk te vereenvoudigen. Ook mogelijke fouten of onduidelijkheden kunnen gemeld worden. Lees meer


Word ook lid van VNconstructeurs en help ons om gezamenlijk de missies en doelstellingen van de vereniging te realiseren.

Mail deze nieuwsbrief ook vooral door aan uw collega's. Als zij zelf ook Context willen ontvangen, kunnen zij zich hiervoor aanmelden via onze website.

Links
AGENDA
Cement Online: opvouwbare kano wint
Cement online: Kwaliteitsborging bouw een doolhof
Cement online: seminar aardbevingen
COBc: herziening Eurocodes
Bouwwereld: winnaars Gulden Feniks
NLingenieurs: 24 juni ALV
Architectenweb: impact 3D printen bouw
Archined: architectuurbiënnale Venetië
Architectuur.nl: Nederlandse ideeën New York
VOBN: 17 juni tunnelcongres
NBVT: rekenmodule opslag CO2 hout
BWT: handreiking tijdelijke bouw
BWT: handreiking asbestcommunicatie


VNconstructeurs
Telefoon: 085 - 401 63 47 | secretariaat@vnconstructeurs.nl

www.vnconstructeurs.nl