Online nieuwsbrieven


 < Terug naar overzicht

Special | donderdag 26 maart 2015
Op maandag 13 april organiseert de commissie Ondernemerschap van VNconstructeurs haar vierde Constructeurs-Café in het Theater Markant te Uden. Deze keer staat er een lezing en een workshop op het programma waarmee we onder leiding van een zeer enthousiasmerende gastspreker ‘Proactief nieuwe klanten gaan werven’. Het belooft wederom een zinnige maar vooral ook actieve bijeenkomst te worden.
Proactief nieuwe klanten werven
Het werven van nieuwe klanten is voor iedere ondernemer belangrijk. Zonder klanten heb je immers geen bedrijf. Maar veel ondernemers vinden dit ook moeilijk.
Het gevolg hiervan is dat ze moeite hebben om rond te komen, stress ervaren en veelal blijven hangen in oude methodes, waaronder telefonische acquisitie. Dat hoeft echter niet zo te zijn. Er zijn vele manier om met nieuwe klanten in contact te komen en om effectiever nieuwe opdrachten binnen te halen. Om dit te veranderen zijn kennis en vaardigheden op het gebied van verkoop, marketing en acquisitie dan ook noodzakelijk. Uiteraard op een manier die ook bij jou als persoon past, het aantrekken van klanten is immers geen trucje.
Dennis J. Jansen, gespecialiseerd in het helpen van ondernemers bij het werven van nieuwe klanten, zal op ons vierde Constructeurs-Café een praktische en interactieve lezing geven, genaamd “Proactief Nieuwe Klanten Werven”, gevolgd door een workshop met handige tips en suggesties.

Hierbij komen de volgende onderwerpen aan bod:
  • de juiste mindset ten aanzien van succesvol klanten werven;
  • zichtbaar en aantrekkelijk worden voor potentiële klanten;
  • hoe je succesvol omgaat met aanvragen en niet op prijs focust.

Aan het eind van de avond ga je beslist naar huis met concrete tips en praktische handvatten! Dit wil je niet missen!
Workshop prijsvorming
Het Constructeurs-Café start weer om 16.00 uur met ontvangst in theater Markant. Na de inleiding door de commissie en de ‘proactieve’ lezing van Dennis Jansen, gaan we daadwerkelijk zelf met elkaar aan de slag. Het tweede deel van dit Constructeurs-Café bestaat namelijk uit een gerichte workshop over prijsvorming. We vragen alle deelnemers in een offerte hun aanbieding te doen voor een fictieve uitvraag en deze voor aanvang van het Café in te dienen. De aanbieding voor deze uitvraag kan simpelweg in een opgenomen tabel ingevuld worden.
De workshop start met een samenvatting van alle ingediende offertes (natuurlijk geanonimiseerd) wat ongetwijfeld tot interessante discussies en een concrete workshop zal leiden. We gaan samen aan de slag en krijgen handige tips en suggesties mee voor het succesvol indienen van offertes die niet gefocust zijn op prijs.
We sluiten het Constructeurs-Café weer af met een gezamenlijk driegangen diner in Theatercafé Markant waarbij volop gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over deze aspecten van het ondernemerschap.

Leden van VNconstructeurs betalen € 60,- ex BTW en niet leden zijn ook van harte welkom. Zij betalen € 85,- ex BTW voor deelname.
13 april is al snel. Schrijf je hier dan ook meteen in!
Fictieve uitvraag
Hier tref je een downloadlink aan naar de fictieve uitvraag voor een constructieadvies opdracht.
Het is de bedoeling dat alle deelnemers aan het Constructeurs-Café, vooraf in deze offerte hun aanbieding invullen. De ingevulde tabel stuur je naar ons secretariaat of je levert deze bij aankomst bij het Constructeurs-Café in.
Hopelijk de start van interessante discussies en een concrete workshop.

Commissie Ondernemerschap
Het ondernemerschap van constructeurs is een competentie die constructeurs naast hun vakkennis ontwikkelen. Een goed ondernemer kijkt vooruit, kijkt om zich heen, reageert op omstandigheden en levert met zijn medewerkers en organisatie een gepast product.
VNconstructeurs wil hen daarbij helpen, enerzijds door de commerciële kant van het ondernemerschap (marketing, communicatie, sales) te belichten maar ook door aandacht te besteden aan aspecten van strategie en beleid in management en bedrijfsvoering. Daarnaast willen we een netwerk zijn voor ondernemers, zodat die elkaar kunnen vinden, bevragen en elkaar kunnen steunen met organisatorische en bedrijfsmatige kennis.
Bij het Constructeurs-Café komen al die zaken samen; van elkaar en van ondernemers uit andere vakgebieden leren en elkaar inspireren voor meer commercieel en business succes.
Raak ook geïnspireerd tot meer commercieel en business succes!

Constructeurs-Café:
Maandag 13 april 2015
Van 16 tot 21.30 uur
Theater Markant te Uden

Elke stap die een constructeur, een klein of groot adviesbureau, of zelfs een constructeur bij (semi-)overheid zet in zijn commerciële ontwikkeling, maakt de hele beroepsgroep sterker en vergroot de waarde van de constructeur in elk bouwproces!

Het programma:
Het Constructeurs-Café biedt een programma waarmee we van en met elkaar leren, maar ook van ondernemers uit heel andere vakgebieden, voor meer commercieel en business succes.

16.00 uur: ontvangst met koffie
16.30 uur: inleiding
16.45 uur: lezing Dennis Jansen
17.45 uur: pauze
18.00 uur: workshop
19.15 uur: diner met nazit
21.30 uur: einde

Gastspreker Dennis Jansen
Voor onze vierde businessmeeting hebben we weer een zeer enthousiasmerende gastspreker bereid gevonden; Dennis Jansen van Develop Training & Coaching. Hij is gespecialiseerd in het helpen van ondernemers bij het werven van nieuwe klanten en heeft de afgelopen jaren al honderden ondernemers begeleidt in het uitbreiden van hun klantenkring op een persoonlijk passende wijze.
Met zijn bewezen, krachtige tips, kennis en programma’s, kan ook jij zorgen dat je bedrijf groeit. Zijn motto: “Als je iets doet, gebeurt er altijd iets”. En dat gaan we ervaren op 13 april.

Wat is wijsheid?
Zoals gewend een begroting indienen of met krachtige tips van het Constructeurs-Café voortaan succesvol offertes maken?


Wat houd jou bezig?

Voor het vaststellen van de onderwerpen voor de volgende businessmeetings horen we graag wat jou bezighoudt en waar je meer van wilt weten voor het succes van jouw onderneming! Meld het de commissie tijdens het Constructeurs-Café of mail je onderwerp naar secretariaat, dan pakken wij het op!

Deelnemen
De kosten voor deelname aan het Constructeurs-Café zijn slechts €60,- ex BTW voor leden en €85,- ex BTW voor niet-leden. Dit alles is inclusief een driegangen diner in het theatercafé.

Aanmelden kan eenvoudig via het inschrijfformulier op onze website of hier direct aanmelden. De inschrijving is voltooid na betaling via iDEAL.


VNconstructeurs
Telefoon: 085 - 401 63 47 | secretariaat@vnconstructeurs.nl

www.vnconstructeurs.nl