Online nieuwsbrieven


 < Terug naar overzicht

Context nr 6-2015 | donderdag 18 juni 2015
BNA Beste Gebouw van het Jaar
Kaasmakerij De Beemster is één van de winnaars geworden in de categorie Identiteit en Icoonwaarde. Andere prijzen gingen naar Centraal Station Rotterdam, de Montessorischool in Waalsdorp en het Brouwhuis. High Tech Systems Park Hengelo won de publieksprijs.
De Nederlandse Architectuurprijs voor architectenbureaus die opdrachtgevers en samenleving meerwaarde bieden werd dit jaar voor de tiende keer uitgereikt.
Geef nooit korting!
Adviezen hoe om te gaan met prijsdruk
Lage prijzen zijn funest voor een gezond rendement en tasten de winst van bedrijven, professionals en zelfstandigen enorm aan. En sinds de crisis is de prijs- en margedruk alleen maar toegenomen.
Tijdens het Constructeurs-Grand-Café op maandag 6 juli zal Jos Burgers, de meest gevraagde gastspreker van Nederland, ons adviezen geven hoe om te gaan met prijsdruk. Een presentatie vol praktische adviezen en heldere inzichten voor een veel beter rendement.
We sluiten het Constructeurs-Grand-Café weer af met een diner om na en bij te praten. Een bijeenkomst die je niet wilt missen, lees hier alles en schrijf je direct in.
Stabiele ‘vervolg’-afspraken
Over tijdelijke constructies
De commissie Bouwproces van VNconstructeurs heeft als doelstelling de veiligheid en kwaliteit binnen de bouwkolom te verbeteren. Tijdelijke constructies vormen daarbij een essentieel onderdeel en tijdens de ALV eind april is al aangegeven dat dit één van de aandachtsgebieden van de commissie is komend jaar. Een belangrijke actie daarbij is om in te spelen en goed te kijken naar recente ontwikkelingen op het gebied van de tijdelijke constructies.
Lees meer>
Afstemmen activiteiten
VNconstructeurs bestaat inmiddels vijf jaar. Om onze activiteiten nog beter af te stemmen op jullie wensen, hebben we jullie vorige week een enquête toegestuurd.
We willen met deze enquête goed in kaart brengen hoe onze huidige activiteiten beoordeeld worden en wat jullie graag door onze vereniging georganiseerd zien. Denk aan deze nieuwsbrief Context, de Rondetafelgesprekken, de Constructeurs-Cafés maar ook het project Constructeur voor de Klas.
Heeft u de enquête nog niet ingevuld?
Doe dat alsnog via deze link zodat we onze toekomstige activiteiten goed kunnen afstemmen op jullie wensen!
Gesponsord door:

     

    

• Geef nooit korting!
• Stabiel vervolg
• Afstemmen activiteiten

3D-gebogen constructie
Mede door Nederlandse expertise is een bijzonder kenmerk van een nieuw spectaculair gebouw in Dubai mogelijk gemaakt. De open ruimte in het Opus Dubai, om maximaal uitzicht op de stad en nabijgelegen landmarks te verkrijgen, is met een speciale 3D-gebogen stalen buisconstructie naar een ontwerp van Kersten Europe gerealiseerd. Het buigwerk van het staal waaronder het gerobotiseerde 3D-contoursnijden is vanwege de hoe mate aan engineering in Nederland vervaardigd.
• Beton- en staalbouw

Twee Constructeurs van het jaar
Zowel onze eigen Maurice Hermens als Frank Kaalberg zijn op de Constructeursdag 2015 uitgeroepen tot Constructeurs van het jaar 2015. De jury was van mening dat het hier twee grootheden betreft die in een dermate verschillende vakdisciplines werkzaam zijn, dat zij beide in aanmerking komen voor de titel constructeur van het jaar. Er zijn dit jaar dus twee ambassadeurs voor ons vak. De prijs voor Jong Constructeurs-talent ging naar Frank Huijben van ABT. Heren, van harte gefeliciteerd met deze eervolle prijzen!

Links


VNconstructeurs
Telefoon: 085 - 401 63 47 | secretariaat@vnconstructeurs.nl

www.vnconstructeurs.nl