Online nieuwsbrieven


 < Terug naar overzicht

Context nr 11-2015 | vrijdag 27 november 2015
Betonprijzen 2015
Centraal Station Arnhem met een basisconstructie in staal, waarbij de complexe vorm van het dak bekleed is met betonelementen, heeft de Betonprijs 2015 in de categorie utiliteitsbouw in de wacht gesleept. De jury waardeerde het gebruik van beton als bekledingsmateriaal en zichtelement. Bekijk hier alle winnaars.
Eerste registertoetsers
Op de COBc-dag zijn de eerste registertoetsers beëdigd. Nu voldoen niet alleen ontwerpers en constructeurs aan bepaalde kwaliteitsnormen maar ook de toetsers. Met het oog op de Wet Kwaliteitsborging en de daarmee samenhangende privatisering van bouwplantoetsing, ontstond de behoefte aan het toevoegen van een toetsende tak aan het Constructeursregister. De registratie van de toetsers gebeurt op… Lees meer >
Vakmanschap aangescherpt
Hoe passend om een bijeenkomst van de commissie Vakmanschap te organiseren op de faculteit Civiele Techniek aan de TU Delft met als voorafje een rondleiding door het Stevinlab II waar in opdracht van de NAM onderzoek naar aardbevingsbesten- digheid wordt gedaan. Zelfs dusdanig interessant en relevant, dat we in december, exclusief voor leden van VNconstructeurs, een exclusieve excursie naar dit laboratorium gaan organiseren.
Commissielid Karel Terwel en collega Geert Ravenhorst van de TU Delft gaven een inkijkje in het onderzoek... Lees meer >
Een kanttekening…
Reactie op blog Rob Nijsse
Dit is een reactie op de blog van Rob Nijsse  gepubliceerd d.d. 12-11-2015 op cementonline.nl.
Deze blog hebben wij, net als je voorgaande blog ‘vergane glorie’ met plezier gelezen. Je weet op een leuke manier woorden te geven aan de onderbuikgevoelens die bij veel mensen aanwezig zullen zijn.
Toch willen wij een kanttekening plaatsen bij de suggestie dat de huidige normen vooral door bedrijven en goedwillende amateurs worden geschreven. Waarbij de drijfveer vooral het eigen belang schijnt te zijn.
Door VNconstructeurs wordt sinds enkele jaren actief… Lees meer>
ENCI studieprijs
Rob Wolfs van TU/Eindhoven won met zijn studie over 3D printen van betonconstructies tijdens de Betondag de ENCI Studieprijs 2015. Volgens de jury, onder leiding van Prof.dr.ir. Theo Salet, heeft Wolfs met een creatieve aanpak, analytisch inzicht en hoge wetenschappelijke kwaliteit in combinatie met een uitstekende rapportage, het fundament gelegd voor de toepassing van deze innovatieve techniek.
Lees hier alles over de ENCI studieprijs 2015.

Hakron, uw kennispartner!

-Advertorial-
U wilt als constructeur gedegen en betrouwbare kennispartners die weten wat er in de branche speelt. Die constructief meedenken over productoplossingen en dit kunnen onderbouwen met praktijkkennis en deelberekeningen. De afdeling Engineering van Hakron voorziet in de voorschrijvende markt van adviezen op maat. Daarnaast bieden wij voor een aantal projectmatige producten..Lees meer >

Gesponsord door:


      

     

        

   

• Eerste RT's
• Aangescherpt
• Kanttekening
• ENCI Studieprijs
• Hakron

Dynamisch ontwerp
Het winnende ontwerp voor de terminal voor de luchthaven van Taiwan is met recht dynamisch te noemen. Roger Stirk & Partners combineren elementen uit hun eerdere projecten; de flexibiliteit van de dakoverspanning van luchthaven Heathrow met de open binnenruimtes en golvende plafonds van Barajas. Aan de binnenzijde zijn, door een zacht oppervlak en duizenden in hoogte verstelbare lampen, alle ruimtes eenvoudig te wijzigen.
Dezeen

College uitgesteld
Het geplande college Constructief over Duurzaamheid 2.0 wordt verzet naar eind januari. Het aantal inschrijvingen bleef achter, zodat de commissie Vakmanschap besloten heeft het college te verzetten. Het actuele onderwerp, het interessante, volledige programma met spraakmakende sprekers én de 2 te behalen KE/PE punten, mogen beslist op een groter aantal deelnemers rekenen. We houden jullie op de hoogte!

Werf ook Context-lezers!
De actie voor het werven van nieuwe lezers voor deze digitale nieuwsbrief Context, is verlengd tot eind januari 2016. Meld ook nieuwe lezers aan en maak kans op een iPad air!
Lees meer >

Links


VNconstructeurs
Telefoon: 085 - 401 63 47 | secretariaat@vnconstructeurs.nl

www.vnconstructeurs.nl