Online nieuwsbrieven


 < Terug naar overzicht

Context 3-2016 | woensdag 23 maart 2016
De inschrijving voor het Beste Gebouw van 2016 is inmiddels gesloten… nu buigt de vakjury onder leiding van Hanneke Groenteman zich over de 125  inzendingen voor de nominaties voor de jaarlijkse architectuurprijs van Nederland. Op 19 mei volgt de prijsuitreiking.
Meer resultaat halen
Op 11 en 18 april worden weer inspirerende Constructeurs-Cafés georganiseerd in Uden en Alphen aan den Rijn waarbij nieuwe aspecten van het ondernemerschap aan bod komen.
Zo vertelt Sven van Hulst van Kenneth Smit onder andere over de grote impact van salesvaardigheden op het bedrijfsresultaat en zal Bart van Emden van Van Emden Marketing & Consultancy ons uitleggen hoe we met de juiste marketingtools en werkwijze meer resultaat behalen. Haal ook het uiterste uit jouw organisatie en ontmoet tevens je collega’s uit de regio op deze inspirerende businessmeetings!
Klik hier voor meer info en schrijf je snel in!
Deelname levert ook nog eens 1 KE/PE punt voor het Constructeursregister.
Nieuw: juridische helpdesk
Vragen over algemene voorwaarden of eisen in contracten? Dreigend gedoe over betalingen? Tegen deze en andere praktische juridische vragen loopt iedere constructeur wel eens op.

VNconstructeurs introduceert daarom, in samenwerking met Ubink Rijs Advocaten, een nieuwe dienst exclusief voor leden van de vereniging: de juridische helpdesk. Eenvoudige, kort telefonisch of per email te behandelen vragen rond aanbesteden en contracteren kunnen leden voortaan gratis stellen aan een gespecialiseerde jurist.  Lees meer >
Geotechnische norm
Groene versie
Begin januari is door de normcommissie geotechniek de “groene versie” gepubliceerd van de herziening van normontwerp NEN 9997-1+C1+A1:2016. Hierin zijn NEN-EN 1997-1 en de nationale bijlage samengevoegd tot één normdocument.
Belanghebbende partijen kunnen tot 1 april 2016 (online) commentaar indienen via www.normontwerpen.nen.nl.
Lees meer>
Technosoft: omdat het gewoon plezierig werkt!
Technosoft ontwikkelt en verkoopt al sinds 1977 rekenprogrammatuur voor de constructeur. Als marktleider bedient Technosoft ruim 1000 bedrijven in Nederland en onderscheidt zich vooral door een compleet assortiment, optimale service en kwalitatief hoogstaande producten en diensten. Lees meer>

___________________________

Gesponsord door:


    

     

        

     

• Meer resultaat
• Juridische helpdesk leden
• Groene versie norm
• Technosoft

Beton met klinkervrije bindmiddelen ‘klinkt’ goed, maar is het al haalbaar voor constructies?
Het antwoord hierop en veel meer, krijgt u tijdens het college Constructief over Duurzaamheid 2.0 op maandag 9 mei 2016. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid van de materialen beton en staal in de afgelopen twee jaar.
Klik hier voor meer info en aanmelding.

Meer ondernemerschap
Van 12 t/m 14 april vindt in het Beatrixtheater in Utrecht de Week van de Ondernemer plaats. Een keur van sprekers in een plenair en parallel programma over alle aspecten van het ondernemerschap. Klik hier voor meer info en gratis kaarten.

Om nog meer ondernemerschap onder constructeurs te creëren is de commissie ondernemerschap aan het bekijken of we voor leden interessante samenwerkingen kunnen aangaan met partijen zoals Kenneth Smit en MBA in één dag van Ben Tiggelaar. Gesprekken zijn gaande, we houden jullie vanzelfsprekend op de hoogte.

Uitkragende rots
Een restaurant-concept als uitkraging van een rots in Mexico met een glazen vloer voor een bijzonder spectaculair diner. Het uitkragende bouwsel is bedacht in beton en wordt ondersteund door een matrix van verborgen stalen balken. Een toplocatie voor een spannend etentje!
designboom

Uw eigen project op deze plek in Context? Dat kan! Mail ons een foto en we nemen contact met u op.


Links


VNconstructeurs
Telefoon: 085 - 401 63 47 | secretariaat@vnconstructeurs.nl

www.vnconstructeurs.nl