LAAT JE STEM HOREN OP DE (ONLINE) ALV OP 21 MAART

Denk mee over het beleid en de toekomst van VNconstructeurs tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) op 21 maart van 16.30 uur tot 17.45 uur. Namens de vereniging nodigen we jullie allen uit om mee te praten over de plannen voor het komende jaar. De (online) ALV wordt gekoppeld aan een webinar over de APK voor publieke gebouwen (NTA 8790). Schrijf je in voor deze events via de knoppen onderaan dit bericht.

De Algemene Ledenvergadering van VNconstructeurs vindt dit jaar online plaats op 21 maart. De vergadering wordt gekoppeld aan een interessante webinar over de APK voor publieke gebouwen volgens de NTA 8790. Schrijf je in voor de ALV en/of het webinar via de knoppen onderaan dit bericht. 

ALV

Tijdens de ALV legt het bestuur verantwoording af aan de leden en presenteren we de plannen voor het jaar 2024. Het is een belangrijk moment om in gesprek te gaan met onze leden over onze speerpunten, zoals de voortgang van het dossier Constructieve Veiligheid. Het bestuur hecht veel waarde aan de betrokkenheid van alle leden en de (online) ontmoeting.  We nodigen jullie van harte uit om aanwezig te zijn op de ALV 2024.  Download de agenda voor de ALV onderaan deze pagina.

Voortgang dossier Constructieve Veiligheid

Constructieve Veiligheid staat hoog op de agenda. Als vereniging investeren we de komende jaren in het informeren en consulteren  van onze leden over constructieve veiligheid. Het eerste moment daarvoor is de ALV.

Een jaar geleden was de slotconferentie van het programma Veiligheid in de Bouw met daarin de belangrijkste actielijnen voor constructieve veiligheid. Het manifest werd door veel partijen ondertekend. Hoe implementeren we de actielijnen, zoals de versterkte verantwoordelijkheid van de coördinerend constructeur, de noodzakelijke bijbehorende bevoegdheden en de gevolgen voor de aansprakelijkheid? We horen graag van onze leden hun ervaringen uit de praktijk.

VNconstructeurs en NLingenieurs hebben inmiddels een werkgroep samengesteld om na te denken over de implementatie van de drie belangrijkste punten voor constructieve veiligheid: eindverantwoordelijkheid, mandaat en aansprakelijkheid van de coördinerend constructeur. Andere partijen (BNL, GCViB en OG-forum) werken aan de implementatie van Regie op veiligheid en Lerend vermogen. 

Webinar APK Publieke gebouwen

Naar aanleiding van het rapport van de OvV over de instorting van het dak van het AZ-stadion heeft de toenmalig minister van BZK besloten een wettelijke periodieke beoordeling voor de constructieve veiligheid van grote publieke gebouwen in te stellen, ook wel APK van gebouwen genoemd. Hiervoor is NTA 8790 opgesteld in opdracht van BZK door NEN. De auteurs waren Simon Wijte van adviesbureau Hageman en Rudi Roijakkers (destijds) van ABT. De NTA beschrijft een methode voor het initieel en periodiek beoordelen van de constructieve veiligheid van bestaande bouwwerken. 

In het webinar zullen we de werkmethode van de NTA tonen en ook de gedachtegang achter de NTA toelichten. Verder zullen we ingaan voor welke gebouwen toetsing volgens de NTA verplicht zal worden gesteld en voor welke overige gebouwen de NTA ook gebruikt kan worden. Tijdens het webinar zal er ook mogelijkheid zijn tot het stellen van vragen. Op de eventpagina is meer informatie over de webinar. 

Schrijf je in!

De ALV is op 21 maart van 16.30 uur – 17.45 uur. Voorafgaand aan de ALV is het webinar over APK voor publieke gebouwen (NTA 8790) van 15.30 tot 16.30 uur.  Het webinar is toegankelijk voor alle leden en niet-leden. De links voor online deelname volgen kort vooraanvang van de evenementen.  

Via onderstaande knoppen kun je je inschrijven voor de events. Benut de extra optie bij het inschrijven om de events automatisch op te slaan in je agenda.

Wil je de ALV én het webinar bijwonen? Schrijf je dan apart in voor beide events. 

Scroll naar boven